Είσοδος | Εγγραφή

Σκοπός της μελέτης MedWeight

Info

Απώλεια και διατήρηση...

H παχυσαρκία σχετίζεται με αυξημένη πιθανότητα για εμφάνιση υπέρτασης, δυσλιπιδαιμίας και σακχαρώδη διαβήτη, και περισσότερα περιστατικά καρδιαγγειακών και καρκίνου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι περισσότερο από το 60% του ελληνικού πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα βάρους, η παχυσαρκία αποτελεί ζήτημα δημόσιας υγείας και απαιτεί άμεση αντιμετώπιση. Η απώλεια βάρους βελτιώνει τους δείκτες υγείας και την ποιότητα ζωής. Για να διατηρηθούν όμως τα ευεργετικά αποτελέσματα θα πρέπει και να διατηρηθεί η απώλεια, ή τουλάχιστον μέρος αυτής.

Η μελέτη μας...

OrangesΣκοπός της μελέτης MedWeight είναι να διερευνήσει τους παράγοντες που σχετίζονται με τη διατήρηση της απώλειας βάρους. Η MedWeight θα δημιουργήσει ένα Μητρώο με άτομα που έχουν πετύχει να χάσουν σημαντικό ποσοστό του αρχικού τους βάρους και να διατηρήσουν την απώλεια για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά και άτομα που έχασαν βάρος και δεν κατάφεραν να το διατηρήσουν. Μέσα από την ιστοσελίδα της μελέτης θα γίνεται διατροφική αξιολόγηση των μελών, αξιολόγηση συνηθειών του τρόπου ζωής, λήψη ιστορικού σωματικού βάρους, και συλλογή ποικίλων δημογραφικών και ψυχοκοινωνικών στοιχείων. Συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά των δύο ομάδων, θα ερευνήσουμε ποιοι παράγοντες συμβάλλουν στην επιτυχή μακροχρόνια διατήρηση της απώλειας βάρους. Επίσης, για να ενισχύσουμε τα ευρήματά μας, θα επιδιώξουμε να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του βάρους των συμμετεχόντων και διαχρονικά.

Nuts

Αξιοποίηση αποτελεσμάτων...

Μέσω της ιστοσελίδας, θα ενημερώνουμε τακτικά τους εθελοντές μας σχετικά με τα ευρήματα της μελέτης. Τα συμπεράσματα της MedWeight θα αξιοποιηθούν για τη διεξαγωγή σεμιναρίων για τους επιστήμονες υγείας που εργάζονται στον τομέα ρύθμισης βάρους, αλλά και για την έκδοση newsletters για την ενημέρωση του κοινού. Πατήστε εδώ εάν ενδιαφέρεστε να σας ενημερώνουμε για τα αποτελέσματα της μελέτης.

Η μελέτη MedWeight χρηματοδοτείται από το Coca-Cola Foundation.